Soba to japoński makaron w formie nitek. Soba jest idealnym dodatkiem do zup. Soba to makaron pszenno – gryczany w formie nitek. Posiada doskonałe walory smakowe, a dzięki swej ciemnej barwie stanowi apetyczną ozdobę potrawy. Soba jest idealnym dodatkiem do dań kuchni japońskiej oraz do bulionów i zup. Można go serwować także na zimno z płatkami alg oraz dipem lub zawinąć w płat nori i podawać jako soba maki.
Składniki: mąka pszenna, mąka gryczana (30%), woda, sól.
Rodzaj: Nitki
Typ: Soba
Zawartość netto: 300 g
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Tak
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Wartość odżywcza
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Wielkość porcji: 100 g
Inne informacje
Osłonka niejadalna: Nie
Zawiera barwniki: Nie
Zawiera chininę: Nie
Zawiera fosforany: Nie
Zawiera kofeinę: Nie
Zawiera lukrecję: Nie
Zawiera przeciwutleniacze: Nie
Zawiera substancje konserwujące: Nie
Zawiera taurynę: Nie
Zawiera wzmacniacze smaku: Nie