Sos holenderski szczególnie dobrze komponuje się z gotowanymi szparagami, młodymi warzywami, jajkami, gotowaną rybą. Stanowi bazę do innych sosów: sos maltański, sos bearneński, sos choron, sos muślinowy
Składniki: Woda, olej słonecznikowy 35%, odtłuszczone mleko w proszku, skrobia modyfikowana, sól, żółtko jaj 2,2%, laktoza, aromat (zawiera mleko), ekstrakt drożdżowy, stabilizator: E452, emulgator: E472e, kurkuma, substancja zagęszczająca: E415, regulatory kwasowości: E270, E334
Sposób przygotowania: Bez gotowania
Zawartość netto: 800 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 75 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Tak
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Cukry: 2,6 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 4,5 g
Wartość energetyczna kcal: 347 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1432 kJ
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość białek: 1,5 g
Zawartość soli: 1,3 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 35,8 g
Zawartość węglowodanów: 4,4 g