Konserwa rybna sterylizowana
Składniki: 60% śledzie bałtyckie bez głowy i ogona (Clupea harengus membras, złowione w Morzu Bałtyckim FAO 27IIId za pomocą włoków), 40% sos pomidorowy: woda, 20% koncentrat pomidorowy, cukier, olej rzepakowy, skrobia modyfikowana, sól, cebula suszona, substancje zagęszczające: guma guar, guma ksantanowa; ekstrakty przypraw (zawierają seler), regulator kwasowości: kwas octowy.
Zawartość netto: 170 g
Technika utrwalenia: sterylizacja
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 204 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Tak
Seler i produkty pochodne: Tak
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Może zawierać
Zboża zawierajace gluten: Może zawierać
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Może zawierać
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Może zawierać
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Pszenica i produkty z pszenicy: Może zawierać
Wartość odżywcza
Cukry: 4,5 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
Wartość energetyczna kcal: 97 kcal
Wartość energetyczna kJ: 406 kJ
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość białek: 12 g
Zawartość soli: 1,1 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 3,3 g
Zawartość węglowodanów: 4,7 g
Inne informacje
Funkcje dodatków obecnych w produkcie (zadeklarowanych jako dodatki lub numery E): Skrobia zmodyfikowana, Regulator kwasowości
Zawiera kofeinę: Nie
Zawiera substancje konserwujące: Nie