Ostropest Plamisty jest rośliną znaną od 2000 lat. Ceniony był przez starożytnych Greków i Rzymian. Pospolicie znany jako oset mleczny. Ostropest Plamisty jest powszechnie ceniony za swoje unikalne właściwości: - zawiera sylimarynę - 100 g produktu zawiera 426 mg sylimaryny; - posiada wysoką zawartość białka; - posiada wysoką zawartość błonnika. Drobno mielony Ostropest Plamisty jest podstawą wielu kuchennych inspiracji i znajduje zastosowanie jako: - dodatek do dań (zup, gulaszu, potraw na bazie warzyw); - dodatek do sałatek, omletów, płatków śniadaniowych (owsianki, musli); - dodatek do produktów mlecznych (jogurtu, kefiru, twarogu); - dodatek do soków, koktajli owocowych; - dodatek do pieczywa, past kanapkowych. Zaleca się stosować do 2 łyżeczek Ostropestu Plamistego dziennie. Ostropest plamisty nie jest polecany niemowlętom i dzieciom do lat 3. Składniki: owoc ostropestu plamistego. Produkt może zawierać gluten oraz śladowe ilości orzeszków arachidowych i innych orzechów, mleka oraz soi. Masa: 150g