Ostropest Plamisty jest rośliną znaną od 2000 lat. Ceniony był przez starożytnych Greków i Rzymian. Pospolicie znany jako oset mleczny.
Ostropest Plamisty jest powszechnie ceniony za swoje unikalne właściwości:
- zawiera sylimarynę - 100 g produktu zawiera 426 mg sylimaryny
- posiada wysoką zawartość białka
- posiada wysoką zawartość błonnika.
Drobno mielony Ostropest Plamisty jest podstawą wielu kuchennych inspiracji i znajduje zastosowanie jako:
- dodatek do dań (zup, gulaszu, potraw na bazie warzyw)
- dodatek do sałatek, omletów, płatków śniadaniowych (owsianki, musli)
- dodatek do produktów mlecznych (jogurtu, kefiru, twarogu)
- dodatek do soków, koktajli owocowych
- dodatek do pieczywa, past kanapkowych.
Zaleca się stosować do 2 łyżeczek Ostropestu Plamistego dziennie.
Ostropest plamisty nie jest polecany niemowlętom i dzieciom do lat 3.
Ostropest Plamisty jest rośliną znaną od 2000 lat. Ceniony był przez starożytnych Greków i Rzymian. Pospolicie znany jako oset mleczny.
Ostropest Plamisty jest powszechnie ceniony za swoje unikalne właściwości:
- zawiera sylimarynę - 100 g produktu zawiera 426 mg sylimaryny;
- posiada wysoką zawartość białka;
- posiada wysoką zawartość błonnika.
Drobno mielony Ostropest Plamisty jest podstawą wielu kuchennych inspiracji i znajduje zastosowanie jako:
- dodatek do dań (zup, gulaszu, potraw na bazie warzyw);
- dodatek do sałatek, omletów, płatków śniadaniowych (owsianki, musli);
- dodatek do produktów mlecznych (jogurtu, kefiru, twarogu);
- dodatek do soków, koktajli owocowych;
- dodatek do pieczywa, past kanapkowych.
Zaleca się stosować do 2 łyżeczek Ostropestu Plamistego dziennie.
Ostropest plamisty nie jest polecany niemowlętom i dzieciom do lat 3.
Składniki: owoc ostropestu plamistego. Produkt może zawierać gluten oraz śladowe ilości orzeszków arachidowych i innych orzechów, mleka oraz soi. Masa: 150g
Informacje o bezpieczeństwie produktu
Informacje o producencie