Ryż basmati ma dłuższe oraz smuklejsze ziarna w porównaniu do ryżu zwykłego. Posiada on także charakterystyczny orzechowy smak i kwiatowy zapach zupełnie różny od innych odmian produktu
Składniki: ryż basmati
Dla diabetyków: Tak
Kraj pochodzenia głównego składnika: Pakistan, Paragwaj, Urugwaj
Rodzaj: Nieporcjowany
Typ: Basmati
"Zawartość białek w porcji (ogólnie): 4,4 g"
"Zawartość błonnika w porcji (ogólnie): 0,4 g"
"Zawartość soli w porcji (ogólnie): 0,02 g"
"Zawartość węglowodanów w porcji (cukry): 0,1 g"
Zawartość węglowodanów w porcji: 38 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Wartość energetyczna kcal: 351 kcal
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia): 176 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1490 kJ
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia): 745 kJ
Wielkość porcji: 50 g
"Zawartość białek: 8,7 g"
"Zawartość błonnika: 0,7 g"
"Zawartość soli: 0,03 g"
"Kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g"
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 1 %RWS
"Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone): 0,3 g"
"Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie): 0,6 g"
"Cukry: 0,2 g"
Zawartość węglowodanów: 76 g
Wartość energetyczna kcal (energia): 9 %RWS
Zawartość białek (ogólnie): 9 %RWS
Zawartość soli (ogólnie): 0 %RWS
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone): 2 %RWS
Zawartość węglowodanów (cukry): 0 %RWS
Zawartość węglowodanów (ogólnie): 15 %RWS
Ilość porcji w opakowaniu: 10 szt.