To produkty otrzymane z owoców poddanych procesowi wysycenia cukrem. Dzięki
odpowiedniej zawartości cukru długo zachowują swą jędrność, barwę oraz kształt.
Owoce kandyzowane to produkty termo-stabilne; nie zmieniają swoich właściwości
podczas zamrażania i zapiekania. Zastosowanie: kolorowa i naturalna dekoracja
tortów, mas lodowych, ciast, deserów; dodatek do wyrobów cukierniczych,
piekarskich i gastronomicznych; składnik mas lodowych; doskonałe do oblewania
czekoladą.
Składniki: skórka pomarańczowa, cukier, syrop glukozowo-fruktozowy, regulator kwasowości - kwas cytrynowy, substancja konserwująca - sorbinian potasu
Rodzaj: Kandyzowane
Zawartość netto: 100 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 810 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Wartość odżywcza
Cukry: 49 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Wartość energetyczna kcal: 309 kcal
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia): 98 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1308 kJ
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia): 327 kJ
Wielkość porcji: 25 g
Zawartość białek: 1,2 g
Zawartość białek w porcji (ogólnie): 0,3 g
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie): 2,1 g
Zawartość soli: 0 g
Zawartość soli w porcji (ogólnie): 0 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 0 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone): 0 g
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie): 0 g
Zawartość węglowodanów: 70 g
Zawartość węglowodanów w porcji: 18 g
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry): 12 g
Inne informacje
Zawiera barwniki: Nie
Zawiera przeciwutleniacze: Nie
Zawiera substancje konserwujące: Tak