To produkty otrzymane z owoców poddanych procesowi wysycenia cukrem. Dzięki odpowiedniej zawartości cukru długo zachowują swą jędrność, barwę oraz kształt.Owoce kandyzowane to produkty termostabilne; nie zmieniają swoich właściwości podczas zamrażania i zapiekania.Zastosowanie: kolorowa i naturalna dekoracja tortów, ciast, deserów; dodatek do wyrobów cukierniczych (min.keks), piekarskich i gastronomicznych; składnik mas lodowych; doskonałe do oblewania czekoladą. Składniki: owoce i warzywa w różnych proporcjach (jabłko, cukinia, skórka pomarańczowa, marchew, dynia, rodzynka, wiśnia, agrest), cukier, syrop glukozowo-fruktozowy, regulator kwasowości - kwas cytrynowy, substancja konserwująca - sorbinian potasu, koncentrat soku z czarnej marchwi, barwniki - kompleksy miedziowe chlorofili i chlorofilin, esktrakt z papryki, kurkumina
Rodzaj: Kandyzowane
Zawartość netto: 100 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 810 op. zb. (DU)
Rzeczywiste towary mogą wyglądać inaczej niż na zdjęciach przedstawionych na stronie internetowej. Mogą różnić się wyglądem, kształtem, opakowaniem, składem. Opis produktu prezentowany na stronie ma charakter ogólny, nie jest jednakowy z opisem przedstawionym na opakowaniu produktu.