To produkty otrzymane z owoców poddanych procesowi wysycenia cukrem. Dzięki odpowiedniej zawartości cukru długo zachowują swą jędrność, barwę oraz kształt.Owoce kandyzowane to produkty termostabilne; nie zmieniają swoich właściwości podczas zamrażania i zapiekania.Zastosowanie: kolorowa i naturalna dekoracja tortów, ciast, deserów; dodatek do wyrobów cukierniczych (min.keks), piekarskich i gastronomicznych; składnik mas lodowych; doskonałe do oblewania czekoladą. Składniki: owoce i warzywa w różnych proporcjach (jabłko, cukinia, skórka pomarańczowa, marchew, dynia, rodzynka, wiśnia, agrest), cukier, syrop glukozowo-fruktozowy, regulator kwasowości - kwas cytrynowy, substancja konserwująca - sorbinian potasu, koncentrat soku z czarnej marchwi, barwniki - kompleksy miedziowe chlorofili i chlorofilin, esktrakt z papryki, kurkumina