Masa Makowa – jest gotowym do użycia nadzieniem, przygotowanym wg
receptury opartej na mieleniu maku z dodatkiem bakalii. Masa makowa poddana
procesom zamrażania i zapiekania zachowuje wszystkie właściwości nadane jej
podczas procesu produkcji. ZASTOSOWANIE: gotowa masa do makowców,
strucli makowych, mazurków, bułeczek drożdżowych oraz tortów makowych;
dodatek do drobnego pieczywa cukierniczego oraz ciasta francuskiego i
półfrancuskiego, kruchego, biszkoptowego, biszkoptowo-tłuszczowego; składnik
lodów, kremów i deserów; znakomity dodatek do wyrobów gastronomicznych
takich jak: kutia, kluski z makiem, pierogi.
Składniki: woda, mak (21%), miód sztuczny (cukier, syrop glukozowo-fruktozowy, woda, regulator kwasowości - kwas cytrynowy, aromat), cukier, bakalie (12%): rodzynki, skórka pomarańczowa kandyzowana (skórka pomarańczowa, syrop glukozowo-fruktozowy, cukier, regulator kwasowości - kwas cytrynowy), kasza manna z pszenicy, skrobie modyfikowane, regulator kwasowości - kwas cytrynowy, aromaty
Zawartość netto: 900 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 160 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Wartość odżywcza
Cukry: 29 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 1,2 g
Wartość energetyczna kcal: 250 kcal
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia): 75 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1047 kJ
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia): 314 kJ
Wielkość porcji: 30 g
Zawartość białek: 4,7 g
Zawartość białek w porcji (ogólnie): 1,4 g
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie): 1,6 g
Zawartość soli: 0,01 g
Zawartość soli w porcji (ogólnie): 0 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 9 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone): 0,4 g
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie): 2,7 g
Zawartość węglowodanów: 35 g
Zawartość węglowodanów w porcji: 11 g
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry): 8,7 g
Inne informacje
Zawiera barwniki: Nie
Zawiera przeciwutleniacze: Nie
Zawiera substancje konserwujące: Nie