Masa Makowa – jest gotowym do użycia nadzieniem, przygotowanym wg
receptury opartej na mieleniu maku z dodatkiem bakalii. Masa makowa poddana
procesom zamrażania i zapiekania zachowuje wszystkie właściwości nadane jej
podczas procesu produkcji. ZASTOSOWANIE: gotowa masa do makowców,
strucli makowych, mazurków, bułeczek drożdżowych oraz tortów makowych;
dodatek do drobnego pieczywa cukierniczego oraz ciasta francuskiego i
półfrancuskiego, kruchego, biszkoptowego, biszkoptowo-tłuszczowego; składnik
lodów, kremów i deserów; znakomity dodatek do wyrobów gastronomicznych
takich jak: kutia, kluski z makiem, pierogi.
Składniki: woda, mak (21%), miód sztuczny (cukier, syrop glukozowo-fruktozowy, woda, regulator kwasowości - kwas cytrynowy, aromat), cukier, bakalie (12%): rodzynki, skórka pomarańczowa kandyzowana (skórka pomarańczowa, syrop glukozowo-fruktozowy, cukier, regulator kwasowości - kwas cytrynowy), kasza manna z pszenicy, skrobie modyfikowane, regulator kwasowości - kwas cytrynowy, aromaty