Mąka pszenna na pizzę włoską należy do typu mąk domowego wypieku .
Idealny element składowy przepisu na domową pizzę.
Zawartość białek w porcji (ogólnie): 11 g
"Zawartość błonnika w porcji (ogólnie): 2,9 g"
"Zawartość soli w porcji (ogólnie): <0,01"
"Zawartość węglowodanów w porcji (cukry): 2,4 g"
Zawartość węglowodanów w porcji: 71 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Wartość energetyczna kcal: 343 kcal
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia): 342 kcal
Wartość energetyczna kJ: 17 %RWS
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia): 1453 kJ
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość białek: 10 g
"Zawartość błonnika: 2,3 g"
"Zawartość soli: <0,01"
"Kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g"
"Zawartość tłuszczów (ogólnie): 1,2 g"
"Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone): 0,2 g"
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie): 1 g
"Cukry: 0,2 g"
Zawartość węglowodanów: 72 g
Wartość energetyczna kcal (energia): 17 %RWS
Zawartość białek (ogólnie): 22 %RWS
Zawartość soli (ogólnie): 0 %RWS
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone): 1 %RWS
Zawartość węglowodanów (cukry): 3 %RWS
Zawartość węglowodanów (ogólnie): 27 %RWS