Groszek konserwowy to jedno z najbardziej popularnych warzyw świata. W kuchni idealnie pasuje do sałatek, zupy, jak również dań mięsnych.
Składniki: groszek zielony, woda, sól, przeciwutleniacz - kwas askorbinowy
Masa netto sztuki (po odcieku): 1,5 kg
Pojemność: 2,65 l (dm?)
Rodzaj: Konserwowe
Technika utrwalenia: sterylizacja
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Wartość energetyczna kcal: 113 kcal
Wartość energetyczna kJ: 474 kJ
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość białek: 7 g
"Zawartość błonnika: 6,7 g"
"Zawartość soli: 0,7 g"
Kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
"Zawartość tłuszczów (ogólnie): 0,8 g"
Cukry: 0 g
Zawartość węglowodanów: 16 g