Groszek konserwowy to jedno z najbardziej popularnych warzyw świata. W kuchni idealnie pasuje do sałatek, zupy, jak również dań mięsnych.
Składniki: groszek zielony, woda, sól, przeciwutleniacz - kwas askorbinowy
Masa netto sztuki (po odcieku): 1,5 kg
Pojemność: 2,65 l (dm?)
Rodzaj: Konserwowe
Technika utrwalenia: sterylizacja
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Jęczmień i produkty jęczmienne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Migdały i produkty z migdałami: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Orzech brazylijski i produkty z orzecha brazylijskiego: Nie
Orzechy laskowe i produkty z orzechów laskowych: Nie
Orzechy makadamia i produkty z orzecha makadamia: Nie
Orzechy nerkowca i produkty z orzecha nerkowca: Nie
Orzechy pekan i produkty z orzecha pekan: Nie
Orzechy: Nie
Orzeszki piniowe i produkty z orzeszkami piniowymi: Nie
Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne: Nie
Owies i produkty owsiane: Nie
Pistacje i produkty pistacjowe: Nie
Pszenica i produkty z pszenicy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Żyto i produkty żytnie: Nie
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Wartość energetyczna kcal: 113 kcal
Wartość energetyczna kJ: 474 kJ
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość białek: 7 g
"Zawartość błonnika: 6,7 g"
"Zawartość soli: 0,7 g"
Kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
"Zawartość tłuszczów (ogólnie): 0,8 g"
Cukry: 0 g
Zawartość węglowodanów: 16 g