Ten rzymski makaron jest niezwykle popularny w wielu zakątkach świata. Posiada ryflowaną powierzchnię, dzięki czemu jeszcze lepiej trzyma wszelkiego rodzaju sosy, które nie tylko zatrzymują się w jej tubularnym kształcie, ale też dobrze przylegają do zewnętrznych ścianek rigatoni. Ma bardzo uniwersalne zastosowanie. Podawany zarówno z cięższymi sosami mięsnymi czy grzybowymi, jak i w lekkich daniach z patelni przyrządzonych z dodatkiem warzyw i świeżych ziół. Przepisy na www.bartolini.com.pl oraz na naszym profilu na facebooku
Składniki: semolina (mąka z pszenicy durum)
Typ: Z semoliny (durum)
Rodzaj: Rigatoni
Zawartość netto: 400 g
Technika utrwalenia: suszenie
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 63 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Może zawierać
Zboża zawierajace gluten: Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Może zawierać
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Pszenica i produkty z pszenicy: Tak
Żyto i produkty żytnie: Nie
Jęczmień i produkty jęczmienne: Nie
Owies i produkty owsiane: Nie
Migdały i produkty z migdałami: Nie
Orzeszki piniowe i produkty z orzeszkami piniowymi: Nie
Orzechy laskowe i produkty z orzechów laskowych: Nie
Orzechy włoskie i produkty z orzecha włoskiego: Nie
Orzechy nerkowca i produkty z orzecha nerkowca: Nie
Orzechy pekan i produkty z orzecha pekan: Nie
Orzech brazylijski i produkty z orzecha brazylijskiego: Nie
Pistacje i produkty pistacjowe: Nie
Orzechy makadamia i produkty z orzecha makadamia: Nie
Wartość odżywcza
Cukry: <0,5
Ilość porcji w opakowaniu: 4 szt.
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Wartość energetyczna kcal: 616 kcal
Wartość energetyczna kJ: 145 kJ
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość białek: 5 g
Zawartość soli: 0 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 0,5 g
Zawartość węglowodanów: 29 g