Prosto z Japonii! Historia wytwarzania sosów Yamasa sięga 1645 roku. To najczęściej Yamasę wybierają szefowie kuchni najlepszych restauracji w Tokio. Naturalnie warzony, wyróżnia się harmonią aromatu i smaku, dzięki czemu wspaniale podkreśla smak dań. Niezastąpiony do sushi. Dzięki wygodnemu dyspenserowi pozwala precyzyjnie odmierzyć potrzebną porcję. Nie bez przyczyny to ulubiony sos szefów kuchni w najlepszych restauracjach w Japonii.
Składniki: woda, SOJA, PSZENICA, sól, alkohol etylowy.
Typ: Płynny
Rodzaj sosu: Sos sojowy
Smak: Sojowy
Przeznaczenie: Dodatek do potraw
Zawartość netto: 1 l (dm?)
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 88 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Cukry: 2 g
Ilość porcji w opakowaniu: 1 szt.
Informacja dotycząca odżywczej wartości odniesienia: wyliczenia
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 ml
Kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Wartość energetyczna kcal: 77 kcal
Wartość energetyczna kJ: 327 kJ
Wielkość porcji: 1000 ml
Zawartość białek: 9 g
Zawartość soli: 16,5 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 0 g
Zawartość węglowodanów: 9,8 g