Płatki jęczmienne, ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, cebula, czosnek i pasternak - oto, co możesz znaleźć w torebce naszej Zupy Krupnik Polski Winiary. Wszystkie te składniki doskonale znasz ze swojej kuchni, używając ich w codziennym gotowaniu ulubionych przez rodzinę zup. A to wszystko bez glutaminianu sodu.
Składniki: płatki jęczmienne 37,1%, suszone warzywa 19,8% (ziemniak, marchew, korzeń selera, cebula, czosnek, pasternak, korzeń pietruszki), mąka ryżowa, odtłuszczone mleko w proszku, sól, aromaty, wędzony tłuszcz wieprzowy, cukier, liść pietruszki, przyprawy, suszony podgrzybek, barwnik (karmel).
Rodzaj: Krupnik
Sposób przygotowania: Do gotowania
Zawartość netto: 59 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 120 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Tak
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Może zawierać
Zboża zawierajace gluten: Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Może zawierać
Jaja i produkty pochodne: Może zawierać
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Jęczmień i produkty jęczmienne: Tak
Wartość odżywcza
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 ml
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia): 64 kcal
Wartość energetyczna kJ: 3 %RWS
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia): 272 kJ
Wielkość porcji: 250 ml
Zawartość białek (ogólnie): 4 %RWS
Zawartość białek w porcji (ogólnie): 2,1 g
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie): 1,7 g
Zawartość soli (ogólnie): 28 %RWS
Zawartość soli w porcji (ogólnie): 1,7 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone): 2 %RWS
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 1 %RWS
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone): 0,3 g
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie): 0,7 g
Zawartość węglowodanów (cukry): 2 %RWS
Zawartość węglowodanów (ogólnie): 4 %RWS
Zawartość węglowodanów w porcji: 11,5 g
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry): 1,9 g