Danie WINIARY Makaron Carbonara to makaron świderki w przepysznym kremowym sosie z dodatkiem wędzonego boczku... Ach!
Składniki: makaron świderki 56% (semolina z pszenicy durum), skrobia ziemniaczana, śmietanka w proszku (z mleka) 11,1%, sól, suszony boczek wędzony 3,2%, ser w proszku (z mleka) 3,1% (w tym camembert 0,9%), suszone warzywa (czosnek, smażona cebula), wędzony tłuszcz wieprzowy, aromaty, ekstrakt drożdży, serwatka w proszku (z mleka),aromat dymu wędzarniczego, liść pietruszki, przyprawy, olej słonecznikowy.
Sposób przygotowania: Bez gotowania
Zawartość netto: 50 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 108 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Może zawierać
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Może zawierać
Zboża zawierajace gluten: Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Może zawierać
Jaja i produkty pochodne: Może zawierać
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Wartość odżywcza
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia): 198 kcal
Wartość energetyczna kJ: 10 %RWS
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia): 836 kJ
Wielkość porcji: 262 g
Zawartość białek (ogólnie): 15 %RWS
Zawartość białek w porcji (ogólnie): 7,4 g
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie): 1,7 g
Zawartość soli (ogólnie): 37 %RWS
Zawartość soli w porcji (ogólnie): 2,2 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone): 19 %RWS
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 8 %RWS
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone): 3,8 g
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie): 5,5 g
Zawartość węglowodanów (cukry): 2 %RWS
Zawartość węglowodanów (ogólnie): 11 %RWS
Zawartość węglowodanów w porcji: 29 g
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry): 2 g