Czy wiesz, jak powstaje wedlowska biała czekolada? Najpierw powoli rozpuszczamy masło kakaowe, a następnie stopniowo dodajemy m.in. mleko i cukier. Od tabliczki czekolady mlecznej i gorzkiej różni się tym, że nie ma miazgi kakaowej, stąd jej jasny kolor. Wielbiciele słodkości docenią białą czekoladę za subtelną słodycz i delikatny, kremowy smak.
Składniki: Cukier, Tłuszcz kakaowy, Mleko pełne w proszku, Serwatka w proszku (z mleka), Jogurt w proszku, Emulgator (lecytyny sojowe), Aromat. Może zawierać orzeszki arachidowe, orzechy, zboża (gluten), jaja.
Typ: Biała
Smak: Czekoladowy
Zawartość netto: 80 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 288 op. zb. (DU)
Orzechy: Może zawierać
Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne: Może zawierać
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Tak
Zboża zawierajace gluten: Może zawierać
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Może zawierać
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie