Baton orzechowy arachidowy z dodatkiem wafelków w mlecznej czekoladzie.
Składniki: Czekolada mleczna 23% (Cukier, Tłuszcz kakaowy, Miazga kakaowa, Mleko pełne w proszku, Serwatka w proszku (z mleka), Tłuszcz mleczny, Emulgatory: lecytyny sojowe i E 476, Aromat), Cukier, Tłuszcz roślinny (palmowy), Mąka pszenna, Orzeszki arachidowe (10%) (miazga i kawałki), Serwatka w proszku (z mleka), Mleko pełne w proszku, Kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, Miazga kakaowa, Tłuszcz kakaowy, Mąka żytnia, Olej słonecznikowy, Emulgatory: lecytyny sojowe i E 476, Jaja w proszku, Maltodekstryna, Tłuszcz mleczny, Substancje spulchniające: wodorowęglan sodu, wodorowęglan amonu, pirosiarczyn sodu, Sól, Aromat. Czekolada mleczna: masa kakaowa minimum 32%, masa mleczna minimum 14%. Może zawierać orzechy.
Typ: Baton czekoladowy
Dodatki: W czekoladzie mlecznej
Zawartość netto: 45 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 540 op. zb. (DU)
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Tak
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Orzechy: Może zawierać
Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne: Tak
Pszenica i produkty z pszenicy: Tak
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Tak
Zboża zawierajace gluten: Tak
Żyto i produkty żytnie: Tak
Dodatki zawarte w produkcie (E-symbole): E476 Polirycynooleinian
Funkcje dodatków obecnych w produkcie (zadeklarowanych jako dodatki lub numery E): Emulgator