Makaron Wadowicki - tradycja dobrego smaku
Składniki: mąka makaronowa pszenna W zakładzie produkcyjnym wykorzystuje się również jaja.
Rodzaj: Spaghetti
Typ: Pszenny
Zawartość netto: 400 g
Orzechy: Nie
Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Może zawierać
Zboża zawierajace gluten: Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Może zawierać
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Pszenica i produkty z pszenicy: Tak
Żyto i produkty żytnie: Nie
Jęczmień i produkty jęczmienne: Nie
Owies i produkty owsiane: Nie
Wartość odżywcza
Cukry: 3,4 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Wartość energetyczna kcal: 356 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1512 kJ
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość białek: 12 g
Zawartość soli: 0 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 1,2 g
Zawartość węglowodanów: 73 g
Inne informacje
Osłonka niejadalna: Nie
Zawiera barwniki: Nie
Zawiera chininę: Nie
Zawiera fosforany: Nie
Zawiera kofeinę: Nie
Zawiera lukrecję: Nie
Zawiera przeciwutleniacze: Nie
Zawiera siarczyny: Nie
Zawiera substancje konserwujące: Nie
Zawiera taurynę: Nie
Zawiera wzmacniacze smaku: Nie