Składniki
TUŃCZYK bonito* (75 %), oliwa z oliwek extra virgin** (17,5 %), woda, sól morska. (**certyfikowany składnik ekologiczny), (*certyfikat Fair Trade™ wydany przez Fair Trade USA®). 18,9 % składników pochodzi z kontrolowanych upraw ekologicznych.
TUŃCZYK bonito (Katsuwonus pelamis) złowiony w Zachodnim Oceanie Indyjskim (FAO 51), Malediwy. Narzędzia połowowe: haki i liny.
OPIS
Puszka przepysznej ryby, którą można dodać do różnego rodzaju potraw, jak również zjeść bez niczego. TUŃCZYK świetnie smakuje w każdej sytuacji, okazuje się idealnym dodatkiem do ryżu, makaronu, a także sałatki.
Ryby powinny zagościć w codziennej diecie każdego człowieka. TUŃCZYK to bogate źródło białka, może być spożywany na śniadanie, obiad lub kolację. Chętnie polecany przez sportowców.
Produkt sterylizowany.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po odsączeniu
Wartość energetyczna: 819 kJ/196 kcal
Tłuszcz: 11 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,9 g
Węglowodany: <1,0 g
w tym cukry: <0,5 g
Białko: 25 g
Sól: 0,69 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 2 dni.