Znakomity sos z tajskich papryczek chili i czosnku. Posiada słodki smak przełamany ostrością chili. Jest też dekoracyjny dzięki drobinkom papryki. Skutecznie zastępuje ketchup. To gotowy sos do pieczonych i grillowanych mięs oraz ryb, pizzy, makaronów a nawet kanapek. Sprawdzi się także jako pyszna marynata.
Składniki: papryka chilli czerwona 27 %, cukier 25 %, ocet ryżowy, czosnek 13 %, woda, sól, stabilizator: guma ksantanowa, regulator kwasowości: kwas cytrynowy
Typ: Płynny
Pojemność: 200 ml
Rodzaj sosu: Chili
Smak: Chili, Słodki
Przeznaczenie: Dodatek do mięsa, ryb i warzyw
Zawartość netto: 248 g
Technika utrwalenia: pasteryzacja
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 114 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Wartość odżywcza
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 ml
Wielkość porcji: 100 ml
Inne informacje
Osłonka niejadalna: Nie
Zawiera barwniki: Nie
Zawiera chininę: Nie
Zawiera fosforany: Nie
Zawiera kofeinę: Nie
Zawiera lukrecję: Nie
Zawiera przeciwutleniacze: Nie
Zawiera substancje konserwujące: Nie
Zawiera taurynę: Nie
Zawiera wzmacniacze smaku: Nie