Mieszanka do Tempury
Składniki: Mąka pszenna, skrobia kukurydziana, sól, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu, regulator kwasowości: wodorowinian potasu, glukoza.
Rodzaj: Tempura-do kuchni japońskiej
Smak: Naturalny
Zawartość netto: 1 kg
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Pszenica i produkty z pszenicy: Tak
Cukry: 3,7 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Wartość energetyczna kcal: 331 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1410 kJ
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość białek: 10 g
Zawartość soli: 2,6 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 1,8 g
Zawartość węglowodanów: 73 g