Składniki
SOJA* ugotowana, woda, kultury starterowe: Rhizopus oligosporus, tłuszcz palmowy*, przyprawy* (sól, czosnek*, kolendra*) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Wegański produkt SOJOWY o wysokiej zawartosci białka. Bez konserwantów.
UWAGA
Tempeh jest to produkt, który cały czas dojrzewa. Grzybnia reaguje na promienie słoneczne oraz dużą ilość światła. Przebarwienia lub ciemne ślady na produkcie nie są oznaką zepsucia. Tempeh może zmieniać swój odcień w przeciągu okresu przydatności od spożycia. Jest to uzależnione od ilości światła, które na niego pada.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 991 kJ/238 kcal
Tłuszcz: 13 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,1 g
Węglowodany: 4,2 g
W tym cukry: 1,6 g
Białko: 21 g
Sól: 1,7 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2 °C do +8 °C.