Makaron chiński TaoTao to najbardziej popularny makaron orientalny w Polsce. Produkowany jest z grochu i fasoli mung. Często nazywany jest makaronem sojowym. W rzeczywistości w swoim składzie nie zawiera soi. Doskonale pasuje do dań kuchni azjatyckiej, jak i tradycyjnej. Jest wspaniałym dodatkiem do zup, sałatek, dań mięsnych i warzywnych. Posiada delikatny smak, który idealnie komponuje się z wieloma daniami. Jego największą zaletą jest szybkie przygotowanie, bez konieczności gotowania.
Składniki: groch (70%), fasola mung (30%).
Typ: Błyskawiczny
Rodzaj: Nitki
Zawartość netto: 250 g
Dla diabetyków: Tak
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 20 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Wartość odżywcza
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Wielkość porcji: 100 g
Inne informacje
Osłonka niejadalna: Nie
Zawiera barwniki: Nie
Zawiera chininę: Nie
Zawiera fosforany: Nie
Zawiera kofeinę: Nie
Zawiera lukrecję: Nie
Zawiera przeciwutleniacze: Nie
Zawiera substancje konserwujące: Nie
Zawiera taurynę: Nie
Zawiera wzmacniacze smaku: Nie