Dla nas - mieszkańców Quebeku, syrop klonowy oznacza powrót do wiosny. Każdego roku na drzewach klonu nacina się korę i mocuje pojemniki, w których po 6 - 8 tygodniach gromadzi się ściekający sok. Schłodzony staje się słynnym syropem klonowym. Pierwsza degustacja tego Daru Natury następuje podczas organizowanych w lasach Przyjęć klonowych, a reszta rozlana w butelki trafia do was! Rozkoszuj się smakiem syropu klonowego podając go z jogurtem, mlekiem, naleśnikami, sałatkami owocowymi oraz jako dodatek do ciast.
Składniki: Czysty syrop klonowy.
Zawartość netto: 250 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 133 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Wartość odżywcza
Cukry: 58 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1
Wartość energetyczna kcal: 266 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1129 kJ
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość białek: <0,5
Zawartość soli: 0,03 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): <0,5
Zawartość węglowodanów: 66 g