Pyszne, świeże buraki, które wykorzystujemy do produkcji chipsów pochodzą od lokalnych, polskich dostawców. Znajdziesz w nich wszystko co najlepsze, chrupkość buraka, słodycz malin i cenne witaminy C i E
Składniki: buraki, zagęszczony sok malinowy, aromat naturalny, witamina C, witamina E
Rodzaj: Suszone
Smak: Malinowy
Technika utrwalenia: suszenie
Źródło [nazwa witaminy lub składnika mineralnego]: witamina C
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 99 op. zb. (DU)
Wysoka zawartość [nazwa witaminy lub składnika mineralnego]: witamina E
Termin minimalnej trwałości (od daty produkcji): 405 dni (dzień)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
"Zawartość białek w porcji (ogólnie): 1,2 g"
"Zawartość błonnika w porcji (ogólnie): 1,8 g"
"Zawartość soli w porcji (ogólnie): 0,04 g"
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry): 9 g
"Zawartość węglowodanów w porcji: 13,3 g"
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Wartość energetyczna kcal: 343 kcal
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia): 62 kcal
Wartość energetyczna kJ: 3 %RWS
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia): 262 kJ
Wielkość porcji: 18 g
"Zawartość białek: 6,7 g"
"Zawartość błonnika: 9,8 g"
"Zawartość soli: 0,2 g"
"Kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1"
"Zawartość tłuszczów (ogólnie): <0,1"
"Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone): <0,1"
"Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie): <0,1"
Cukry: 50 g
Zawartość węglowodanów: 74 g
Wartość energetyczna kcal (energia): 3 %RWS
Zawartość białek (ogólnie): 2 %RWS
Zawartość soli (ogólnie): 1 %RWS
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone): 0 %RWS
Zawartość węglowodanów (cukry): 10 %RWS
Zawartość węglowodanów (ogólnie): 5 %RWS