Otręby owsiane - 18% błonnika – badania naukowe stwierdziły, że nasze otręby zawierają bardzo wysoką zawartość błonnika. Różnią się tym od otrąb pszennych, że są rozpuszczalne w wodzie, przez co ulegają rozkładowi, a właściwie rozpuszczeniu.
Składniki: Otręby owsiane
Zawartość netto: 500 g
Dla diabetyków: Tak
Wysoka zawartość błonnika pokarmowego: Tak
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 84 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Może zawierać
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Wartość odżywcza
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Wielkość porcji: 100 g
Witaminy i składniki mineralne
Cynk: 3,1 mg/100g
Fosfor: 332 mg/100g
Magnez: 86 mg/100g
Miedź: 0,23 mg/100g
Niacyna (witamina B3, PP): 3 mg/100g
Pirydoksyna (witamina B6): 0,23 mg/100g
Potas: 338 mg/100g
Ryboflawina (witamina B2): 0,2 mg/100g
Tiamina (witamina B1): 0,5 mg/100g
Wapń: 25 mg/100g
Witamina E: 3,5 mg/100g
Żelazo: 4,5 mg/100g