Mąka pszenna poznańska typ 500 to wysokiej jakości mąka. Doskonale nadaje się na pierogi, naleśniki, na pyszne ciasta, a także jak element składowy przepisów do zup i sosów.
Składniki: Mąka pszenna
Rodzaj: Poznańska
Typ: 500
Zawartość netto: 1 kg
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Może zawierać
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Wartość odżywcza
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Wielkość porcji: 100 g
Witaminy i składniki mineralne
Cynk: 0,56 mg/100g
Fosfor: 67 mg/100g
Magnez: 10 mg/100g
Miedź: 0,08 mg/100g
Niacyna (witamina B3, PP): 0,93 mg/100g
Pirydoksyna (witamina B6): 0,02 mg/100g
Potas: 110 mg/100g
Ryboflawina (witamina B2): 0,051 mg/100g
Tiamina (witamina B1): 0,111 mg/100g
Wapń: 18 mg/100g
Witamina E: 0,4 mg/100g
Żelazo: 1,1 mg/100g