Tradycyjna kiełbasa, przygotowana na bazie wysokiej jakości wieprzowiny z dodatkiem starannie dobranych przypraw: gorczycy, papryki ostrej, czosnku i pieprzu białego. Produkt po wyjęciu z opakowania można kroić w plastry nawet 3 mm grubości. Produkt przygotowany bez glutaminianu monosodowego. Podwawelska kiełbasa zawiera 80% mięsa wieprzowego.
Składniki: Mięso wieprzowe 80%, woda, sól, izolat białka sojowego, przyprawy (w tym czosnek mielony 0,37%, papryka czerwona ostra mielona 0,07%), stabilizatory: trifosforan, substancja żelująca: karagen, gorczyca, substancja konserwująca: azotyn sodu.
Technika utrwalenia: sterylizacja
Zawartość netto: 280 g
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Może zawierać
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Tak
Zboża zawierajace gluten: Może zawierać
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Tak
Jaja i produkty pochodne: Może zawierać
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Może zawierać
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Może zawierać
Pszenica i produkty z pszenicy: Może zawierać
Żyto i produkty żytnie: Może zawierać
Jęczmień i produkty jęczmienne: Nie
Zawiera substancje konserwujące: Tak
Zawiera taurynę: Nie
Zawiera wzmacniacze smaku: Nie
Zawiera fosforany: Tak
Zawiera lukrecję: Nie
Zawiera przeciwutleniacze: Nie
Zawiera barwniki: Nie
Zawiera chininę: Nie
Zawiera siarczyny: Nie