Sosy sojowe GOONG są wytwarzane z mieszaniny soi, wody i soli. Charakterystycznymi cechami sosu sojowego jest naturalne warzenie, brak ulepszaczy smakowych oraz brak konserwantów. Sosy sojowe GOONG nie zawierają w składzie pszenicy, a tym samym są bezglutenowe i mogą być z powodzeniem spożywane przez osoby wrażliwe na gluten i chore na celiakię.
Sos sojowy to jedna z najważniejszych przypraw kuchni azjatyckiej, obecnie używana także w kuchniach tradycji zachodniej.
Składniki: Skład: nasiona soi 44%, woda, sól, cukier, barwnik: karmel amoniakalny
Typ: Płynny
Rodzaj sosu: Sos sojowy
Smak: Słony
Przeznaczenie: do szerokiego zastosowania w kuchni
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 280 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Tak
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Pszenica i produkty z pszenicy: Nie
Żyto i produkty żytnie: Nie
Jęczmień i produkty jęczmienne: Nie
Migdały i produkty z migdałami: Nie
Orzeszki piniowe i produkty z orzeszkami piniowymi: Nie
Orzechy laskowe i produkty z orzechów laskowych: Nie
Orzechy włoskie i produkty z orzecha włoskiego: Nie
Orzechy nerkowca i produkty z orzecha nerkowca: Nie
Orzechy pekan i produkty z orzecha pekan: Nie
Orzech brazylijski i produkty z orzecha brazylijskiego: Nie
Pistacje i produkty pistacjowe: Nie
Orzechy makadamia i produkty z orzecha makadamia: Nie
Owies i produkty owsiane: Nie