Ryż czerwony stanowi ciekawe uzupełnienie innych odmian ryżu. Ze względu na delikatny słodki smak i charakterystyczną orzechową nutę, typową dla pełnoziarnistego ryżu brązowego, doskonale komponuje się ze słodkimi deserami oraz słonymi daniami. Swój niepowtarzalny czerwony kolor zawdzięcza naturalnemu pigmentowi znajdującemu się w osłonie ziarna. Ryż czerwony jest źródłem błonnika pokarmowego, magnezu i cynku. Posiada również niską zawartość cukrów.
Składniki: Ryż czerwony pełnoziarnisty.
Rodzaj: Porcje w woreczkach
Typ: Czerwony
Zawartość netto: 200 g
Źródło błonnika pokarmowego: Tak
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 168 op. zb. (DU)
Źródło [nazwa witaminy lub składnika mineralnego]: magnez, chrom, cynk
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Witaminy i składniki mineralne
Chrom: 7,5 ?g/100g
Cynk: 1,8 mg/100g
Magnez: 91,6 mg/100g
Inne informacje
Osłonka niejadalna: Nie
Zawiera barwniki: Nie
Zawiera chininę: Nie
Zawiera fosforany: Nie
Zawiera kofeinę: Nie
Zawiera lukrecję: Nie
Zawiera przeciwutleniacze: Nie
Zawiera substancje konserwujące: Nie
Zawiera taurynę: Nie
Zawiera wzmacniacze smaku: Nie