Ryż czerwony stanowi ciekawe uzupełnienie innych odmian ryżu. Ze względu na delikatny słodki smak i charakterystyczną orzechową nutę, typową dla pełnoziarnistego ryżu brązowego, doskonale komponuje się ze słodkimi deserami oraz słonymi daniami. Swój niepowtarzalny czerwony kolor zawdzięcza naturalnemu pigmentowi znajdującemu się w osłonie ziarna. Ryż czerwony jest źródłem błonnika pokarmowego, magnezu i cynku. Posiada również niską zawartość cukrów. Składniki: Ryż czerwony pełnoziarnisty.
Rodzaj: Porcje w woreczkach
Typ: Czerwony
Zawartość netto: 200 g
Źródło błonnika pokarmowego: Tak
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 168 op. zb. (DU)
Źródło [nazwa witaminy lub składnika mineralnego]: magnez, chrom, cynk
Rzeczywiste towary mogą wyglądać inaczej niż na zdjęciach przedstawionych na stronie internetowej. Mogą różnić się wyglądem, kształtem, opakowaniem, składem. Opis produktu prezentowany na stronie ma charakter ogólny, nie jest jednakowy z opisem przedstawionym na opakowaniu produktu.
Alergeny:
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Wartości odżywcze:
Witaminy i składniki mineralne
Chrom: 7,5 ?g/100g
Cynk: 1,8 mg/100g
Magnez: 91,6 mg/100g
Inne informacje
Osłonka niejadalna: Nie
Zawiera barwniki: Nie
Zawiera chininę: Nie
Zawiera fosforany: Nie
Zawiera kofeinę: Nie
Zawiera lukrecję: Nie
Zawiera przeciwutleniacze: Nie
Zawiera substancje konserwujące: Nie
Zawiera taurynę: Nie
Zawiera wzmacniacze smaku: Nie