Niepowtarzalna barwa, orzechowy aromat i bogactwo składników odżywczych – to wszystko charakteryzuje ryż czarny jaśminowy. Uznawany za najzdrowszą odmianę ryżu, ryż czarny jaśminowy zwany jest też „zakazanym”, gdyż jak głoszą starożytne legendy, ze względu na swoje wartości odżywcze trafiał jedynie na stół cesarza i był niedostępny dla ogółu społeczeństwa. Ryż czarny jaśminowy polecany jest zarówno do dań wytrawnych, jak i deserów na bazie mleka i owoców. Świetnie komponuje się z owocami morza, rybami, mięsami i stanowi doskonałą bazę do sałatek. Jest źródłem magnezu i cynku. Posiada wysoką zawartość chromu i błonnika pokarmowego. Nie zawiera cukrów.
Składniki: ryż czarny jaśminowy
Rodzaj: Porcje w woreczkach
Zawartość netto: 200 g
Wysoka zawartość błonnika pokarmowego: Tak
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 168 op. zb. (DU)
Źródło [nazwa witaminy lub składnika mineralnego]: magnez, cynk
Wysoka zawartość [nazwa witaminy lub składnika mineralnego]: chrom
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Witaminy i składniki mineralne
Chrom: 12 ?g/100g
Cynk: 2,1 mg/100g
Magnez: 104 mg/100g
Inne informacje
Osłonka niejadalna: Nie
Zawiera barwniki: Nie
Zawiera chininę: Nie
Zawiera fosforany: Nie
Zawiera kofeinę: Nie
Zawiera lukrecję: Nie
Zawiera przeciwutleniacze: Nie
Zawiera substancje konserwujące: Nie
Zawiera taurynę: Nie
Zawiera wzmacniacze smaku: Nie