Pieczywo Lekkie razowe – wypiekane jest na bazie mąki pełnoziarnistej żytniej i pszennej. Produkt wypiekany jest bez dodatku cukrów (zawiera jedynie naturalnie występujące cukry). Posiada wysoką zawartość błonnika pokarmowego. Jest źródłem magnezu, cynku, tiaminy i kwasu foliowego.
Składniki: mąka pełnoziarnista - razowa (52,6%; żytnia i pszenna), mąka żytnia, woda, ekstrakt słodowy jęczmienny, 2% inulina, sól, zakwas żytni, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu
Bez dodatku cukrów: Tak
Rodzaj: Lekkie
Typ: Razowe
Wysoka zawartość błonnika pokarmowego: Tak
Źródło [nazwa witaminy lub składnika mineralnego]: magnez, cynk
Cynk (%RWS): 24 %RWS
"Magnez: 76,4 mg/100g"
Magnez (%RWS): 20 %RWS
"Cynk: 2,4 mg/100g"