Pieczywo Lekkie razowe – wypiekane jest na bazie mąki pełnoziarnistej żytniej i pszennej. Produkt wypiekany jest bez dodatku cukrów (zawiera jedynie naturalnie występujące cukry). Posiada wysoką zawartość błonnika pokarmowego. Jest źródłem magnezu, cynku, tiaminy i kwasu foliowego.
Składniki: mąka pełnoziarnista - razowa (52,6%; żytnia i pszenna), mąka żytnia, woda, ekstrakt słodowy jęczmienny, 2% inulina, sól, zakwas żytni, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu
Bez dodatku cukrów: Tak
Rodzaj: Lekkie
Typ: Razowe
Wysoka zawartość błonnika pokarmowego: Tak
Źródło [nazwa witaminy lub składnika mineralnego]: magnez, cynk
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Jęczmień i produkty jęczmienne: Może zawierać
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Orzechy: Nie
Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne: Nie
Owies i produkty owsiane: Może zawierać
Pszenica i produkty z pszenicy: Tak
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Tak
Żyto i produkty żytnie: Tak
Cynk (%RWS): 24 %RWS
"Magnez: 76,4 mg/100g"
Magnez (%RWS): 20 %RWS
"Cynk: 2,4 mg/100g"