Peklowanie mięsa to proces prowadzący do wydłużenia świeżości, uzyskania właściwego aromatu, smaku i koloru.
Składniki: Sól kuchenna jodowana (sól kuchenna, jodek potasu), środek konserwujący: azotan sodu.
Typ: Mieszanka przyprawowa
Rodzaj przyprawy: Sól
Przeznaczenie: Do peklowania, Sól peklowa nie nadaje się do bezpośredniego spożycia
Zawartość netto: 200 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 160 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Może zawierać
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Może zawierać
Zboża zawierajace gluten: Może zawierać
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Może zawierać
Jaja i produkty pochodne: Może zawierać
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Może zawierać
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Może zawierać