Sól morska jest pozyskiwana w procesie odparowania wody morskiej. W rejonie basenu morza Śródziemnego sól morską pozyskuje się już od tysięcy lat. Od tamtych czasów stała się ona najczęściej spotykanym składnikiem w przygotowaniu potraw, wpływając w znaczący sposób na wyodrębnienie smaku, wykształcenie koloru i aromatu potraw. Dodatkiem do soli morskiej jodowanej jest: magnez.
Składniki: Sól morska jodowana (sól morska, substancja wzbogacająca: węglan magnezu; jodek potasu).
Zawartość netto: 350 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 168 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Witaminy i składniki mineralne
Jod: 3024 ?g/100g
Magnez: 80,5 mg/100g
Inne informacje
Osłonka niejadalna: Nie
Zawiera barwniki: Nie
Zawiera chininę: Nie
Zawiera fosforany: Nie
Zawiera kofeinę: Nie
Zawiera lukrecję: Nie
Zawiera przeciwutleniacze: Nie
Zawiera substancje konserwujące: Nie
Zawiera taurynę: Nie
Zawiera wzmacniacze smaku: Nie