Sól morska jest pozyskiwana w procesie odparowania wody morskiej. W rejonie basenu morza Śródziemnego sól morską pozyskuje się już od tysięcy lat. Od tamtych czasów stała się ona najczęściej spotykanym składnikiem w przygotowaniu potraw, wpływając w znaczący sposób na wyodrębnienie smaku, wykształcenie koloru i aromatu potraw. Dodatkiem do soli morskiej jodowanej jest: magnez. Składniki: Sól morska jodowana (sól morska, substancja wzbogacająca: węglan magnezu; jodek potasu).
Zawartość netto: 350 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 168 op. zb. (DU)
Rzeczywiste towary mogą wyglądać inaczej niż na zdjęciach przedstawionych na stronie internetowej. Mogą różnić się wyglądem, kształtem, opakowaniem, składem. Opis produktu prezentowany na stronie ma charakter ogólny, nie jest jednakowy z opisem przedstawionym na opakowaniu produktu.
Alergeny:
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Wartości odżywcze:
Witaminy i składniki mineralne
Jod: 3024 ?g/100g
Magnez: 80,5 mg/100g
Inne informacje
Osłonka niejadalna: Nie
Zawiera barwniki: Nie
Zawiera chininę: Nie
Zawiera fosforany: Nie
Zawiera kofeinę: Nie
Zawiera lukrecję: Nie
Zawiera przeciwutleniacze: Nie
Zawiera substancje konserwujące: Nie
Zawiera taurynę: Nie
Zawiera wzmacniacze smaku: Nie