Quinoa - komosa ryżowa jest powszechnie ceniona ze względu na swoje unikalne właściwości:
- jest źródłem białka
- zawiera żelazo, magnez, potas, cynk, fosfor
- jest źródłem witamin z grupy B: kwasu foliowego, witamin B1 i B2;
- jest źródłem błonnika pokarmowego
Składniki: Quinoa ziarno
Zawartość netto: 1 kg
Dla diabetyków: Tak
Źródło białka: Tak
Źródło błonnika pokarmowego: Tak
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 108 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie