Produkty sojowe ze względu na zawartość białka o wysokiej wartości biologicznej warto włączyć do codziennej diety. Soja daje wiele możliwości kulinarnych. W postaci pasztetów i past jest znakomitą propozycją na pożywne śniadania w połączeniu z kromką chleba czy pieczywa chrupkiego.
- soja wyróżnia się jednym z najlepiej przyswajalnych białek wśród wszystkich produktów pochodzenia roślinnego.
- działanie antyoksydacyjne (neutralizowanie wolnych rodników)
- nienasycone kwasy tłuszczowe w tym cenne dla zdrowia omega-3
- błonnik pokarmowy
- witaminy z grupy B
- zawartość cennych minerałów: potasu, fosforu, wapnia, magnezu, żelaza, manganu, cynku i miedzi.
woda, olej rzepakowy, warzywa 8% (cebula, marchew, pietruszka), białko sojowe 6%, aromaty naturalne, przyprawy (gorczyca), koncentrat pomidorowy, skrobia kukurydziana, błonnik (grochowy, bambusowy), sól morska
Produkt bezglutenowy: Tak
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 396 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Może zawierać
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Tak
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Tak
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Może zawierać
Pszenica i produkty z pszenicy: Nie
Wartość odżywcza
Cukry: 1,5 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 2,3 g
Wartość energetyczna kcal: 966 kcal
Wartość energetyczna kJ: 234 kJ
Wielkość porcji: 30 g
Zawartość białek: 6 g
Zawartość soli: 1,4 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 20 g
Zawartość węglowodanów: 5,9 g