Produkty sojowe ze względu na zawartość białka o wysokiej wartości biologicznej warto włączyć do codziennej diety. Soja daje wiele możliwości kulinarnych. W postaci pasztetów i past jest znakomitą propozycją na pożywne śniadania w połączeniu z kromką chleba czy pieczywa chrupkiego.
- soja wyróżnia się jednym z najlepiej przyswajalnych białek wśród wszystkich produktów pochodzenia roślinnego.
- działanie antyoksydacyjne (neutralizowanie wolnych rodników)
- nienasycone kwasy tłuszczowe w tym cenne dla zdrowia omega-3
- błonnik pokarmowy
- witaminy z grupy B
- zawartość cennych minerałów: potasu, fosforu, wapnia, magnezu, żelaza, manganu, cynku i miedzi.
Składniki: Warzywa 28% (cebula 15%, papryka czerwona 8%, marchew 3%, pietruszka 2%), woda, ryż gotowany 22%, olej rzepakowy, koncentrat pomidorowy, białko sojowe, mąka ryżowa, sól morska, przyprawy, ekstrakty przypraw, cukier trzcinowy, aromaty.
Zawartość netto: 115 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 396 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Tak
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Tak
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Tak
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Tak