Jagody goji, zwane „owocami długowieczności” i „czerwonymi diamentami”, to owoce kolcowoju, rośliny o charakterze krzewo?pnącza. Od ponad 2500 lat są stosowane w medycynie chińskiej i tybetańskiej. Należą do tzw. superfoods (super żywność) – to produkty naturalne, zawierające najcenniejsze dla organizmu człowieka składniki odżywcze. Odznaczają się wysoką zawartością błonnika oraz witamin A i E (tzw. witaminy młodości). Są źródłem wartościowego białka i żelaza.
Jagody goji można stosować jako dodatek do ciast i deserów, zup, ryżu, napojów zimnych i gorących oraz koktajli.
Jagody Goji to jedne z najzdrowszych znanych owoców. W Azji dobroczynne właściwości owoców Goji są znane już od tysięcy lat.
Składniki: Suszone Jagody Goji, substancja konserwująca: dwutlenek siarki
Zawartość netto: 150 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 168 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Tak
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Wartość odżywcza
Cukry: 35,4 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 2,2 g
Wartość energetyczna kcal: 299 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1253 kJ
Wielkość porcji: 150 g
Zawartość białek: 11,7 g
Zawartość soli: 1,03 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 3,7 g
Zawartość węglowodanów: 43,2 g
Witaminy i składniki mineralne
Witamina A: 1100000 ?g/100g
Witamina E: 4 mg/100g
Żelazo: 3,2 mg/100g