Ostra pasta z papryki chilli powszechna w kuchni arabskiej (głównie w Tunezji i Libii). Stosowana przede wszystkim jako dodatek do kuskus, makaronów, zup a nawet kanapek. Harrisa doskonale nadaje się również do nacierania mięs, podkreślenia smaku ryb. Harrisę często łączy się z czosnkiem, kolendrą, kminkiem i oliwą. Aby złagodzić ostrość harissy należy dodać więcej oliwy. Składniki: Ostra papryka (87%), sól, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancja konserwująca: sorbinian potasu, ekstrakt z papryki.
Rodzaj: Pasta
Zawartość netto: 185 g
Pojemność: 185 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 440 op. zb. (DU)
Rzeczywiste towary mogą wyglądać inaczej niż na zdjęciach przedstawionych na stronie internetowej. Mogą różnić się wyglądem, kształtem, opakowaniem, składem. Opis produktu prezentowany na stronie ma charakter ogólny, nie jest jednakowy z opisem przedstawionym na opakowaniu produktu.
Alergeny:
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Wartości odżywcze:
Wartość odżywcza
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Wielkość porcji: 100 g