Ostra pasta z papryki chilli powszechna w kuchni arabskiej (głównie w Tunezji i Libii). Stosowana przede wszystkim jako dodatek do kuskus, makaronów, zup a nawet kanapek. Harrisa doskonale nadaje się również do nacierania mięs, podkreślenia smaku ryb. Harrisę często łączy się z czosnkiem, kolendrą, kminkiem i oliwą. Aby złagodzić ostrość harissy należy dodać więcej oliwy.
Składniki: Ostra papryka (87%), sól, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancja konserwująca: sorbinian potasu, ekstrakt z papryki.
Rodzaj: Pasta
Zawartość netto: 185 g
Pojemność: 185 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 440 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Wartość odżywcza
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Wielkość porcji: 100 g