Sambal Oelek to azjatycki sos z papryczek chili wykorzystywany w kuchni azjatyckiej przede wszystkim w Chinach i Indonezji. Sambal Oelek jest bardzo ostry i słony, niekiedy dodaje się do niego sok z limonki Wykorzystywany jest jako marynata do mięs oraz owoców morza Dodaje się go także do zup czy sałatek.
Składniki: czerwona papryka chili 70%, woda, sól, kwas: kwas octowy; zmodyfikowania skrobia kukurydziana, substancja konserwująca: sorbinian potasu; ekstrakt z chili.
Pojemność: 740 g
Produkt bez laktozy: Tak
Produkt bezglutenowy: Tak
Przeznaczenie: do potraw kuchni azjatyckiej
Rodzaj sosu: Chiński, Chili
Smak: Słony, Ostry, Pikantny
Typ: Płynny
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Zawiera substancje konserwujące: Tak
Informacje szczegółowe dotyczące środków słodzących: Nie
Zawiera taurynę: Nie
Zawiera wzmacniacze smaku: Nie
Zawiera fosforany: Nie
Zawiera kofeinę: Nie
Zawiera lukrecję: Nie
Zawiera przeciwutleniacze: Nie
"Środki spozywcze z dodatkiem fitosteroli, estrów fitosteroli, fitostanoli lub estrów fitostanoli: Nie"
Zawiera barwniki: Nie
Zawiera chininę: Nie
Zawiera siarczyny: Nie