Miód spadziowy - 250 g
Zawiera więcej, niż miody nektarowe, substancji czynnych, w tym biologicznie czynnego żelaza.
Przez wielu konsumentów uznawany jest za najlepszy i najcenniejszy pośród miodów.
Znajduje zastosowanie w chorobach górnych dróg oddechowych oraz przy obniżonej odporności organizmu. Wspomaga także leczenie chorób reumatycznych, skórnych i układu nerwowego.
Miód spadziowy z drzew iglastych - może być barwy szarozielonej, brązowej, a nawet czarnej, co zależy od gatunku drzew, z których pozyskiwana jest spadź. Krystalizuje dość wolno, przybierając postać grudkowatą. Ma lekko korzenny zapach, w smaku jest łagodny i mało słodki.
Miód spadziowy z drzew iglastych działa przeciwzapalnie, odkażająco i wykrztuśnie, ma własności naturalnego antybiotyku.
Składniki: Miód spadziowy
Rodzaj: Miód
Zawartość netto: 250 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 224 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Orzechy laskowe i produkty z orzechów laskowych: Nie
Orzechy włoskie i produkty z orzecha włoskiego: Nie
Owies i produkty owsiane: Nie
Pszenica i produkty z pszenicy: Nie
Żyto i produkty żytnie: Nie
Migdały i produkty z migdałami: Nie
Orzechy nerkowca i produkty z orzecha nerkowca: Nie
Orzechy pekan i produkty z orzecha pekan: Nie
Orzech brazylijski i produkty z orzecha brazylijskiego: Nie
Pistacje i produkty pistacjowe: Nie
Orzechy makadamia i produkty z orzecha makadamia: Nie
Orzeszki piniowe i produkty z orzeszkami piniowymi: Nie
Wartość odżywcza
Cukry: 72 g
Ilość porcji w opakowaniu: 12 szt.
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Wartość energetyczna kcal: 333 kcal
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia): 70 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1416 kJ
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia): 297 kJ
Wielkość porcji: 21 g
Zawartość białek: <0,5
Zawartość białek (ogólnie): <1
Zawartość białek w porcji (ogólnie): <0,5
Zawartość soli: 0 g
Zawartość soli (ogólnie): 0 %RWS
Zawartość soli w porcji (ogólnie): 0 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone): 0 %RWS
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 0 %RWS
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone): 0 g
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie): 0 g
Zawartość węglowodanów: 83 g
Zawartość węglowodanów (cukry): 17 %RWS
Zawartość węglowodanów (ogólnie): 7 %RWS
Zawartość węglowodanów w porcji: 17,4 g
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry): 15,1 g