Sos wasabi używany jest głównie w kuchni Japońskiej, jako przyprawa do potraw typu Sushi, Sashimi czy makaronu soba. To także dokonały dodatek do innych potraw z kuchni całego świata. Pomoże nadać smaku potrawom zarówno azjatyckim jak i europejskim. Znakomicie sprawdzi się dodany do steku, wędlin lub jako składnik sałatek.
Składniki: woda, olej słonecznikowy, cukier, skrobia, sól, dekstryna, chrzan 1,5 %, aromaty (zawierają GORCZYCĘ), wasabi (Wasabia japonica) 0,3 %, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, emulgator: estry sacharozy i kwasów tłuszczowych, kwas: kwas cytrynowy.
Smak: Wasabi
Przeznaczenie: Dodatek do dań z grilla, steków, owoców morza, sałatek
Zawartość netto: 170 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 240 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Tak
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Wartość odżywcza
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Wielkość porcji: 100 g
Inne informacje
Dodatki zawarte w produkcie (E-symbole): E415 Guma ksantanowa, E473 Estry kwasów tłuszczowych i sacharozy, E330 Kwas cytrynowy
Funkcje dodatków obecnych w produkcie (zadeklarowanych jako dodatki lub numery E): Substancja zagęszczająca, Emulgator, Kwas
Osłonka niejadalna: Nie
Zawiera barwniki: Nie
Zawiera chininę: Nie
Zawiera fosforany: Nie
Zawiera kofeinę: Nie
Zawiera lukrecję: Nie
Zawiera przeciwutleniacze: Nie
Zawiera siarczyny: Nie
Zawiera substancje konserwujące: Nie
Zawiera taurynę: Nie
Zawiera wzmacniacze smaku: Nie