Ryż jaśminowy jest ryżem długoziarnistym. Ma charakterystyczny aromat oraz śnieżnobiały kolor. Ryż jaśminowy jest bardzo delikatny w smaku, a po ugotowaniu jest lepki
Składniki: ryż biały jaśminowy
Dla diabetyków: Tak
Typ: Biały
"Zawartość białek w porcji (ogólnie): 7,7 g"
"Zawartość błonnika w porcji (ogólnie): 2,2 g"
"Zawartość soli w porcji (ogólnie): 0,03 g"
"Zawartość węglowodanów w porcji (cukry): 0,2 g"
Zawartość węglowodanów w porcji: 76 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Wartość energetyczna kcal: 347 kcal
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia): 347 kcal
Wartość energetyczna kJ: 17 %RWS
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia): 1472 kJ
Wielkość porcji: 100 g
"Zawartość białek: 7,7 g"
"Zawartość błonnika: 2,2 g"
"Zawartość soli: 0,03 g"
"Kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g"
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 1 %RWS
"Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone): 0,3 g"
"Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie): 0,7 g"
"Cukry: 0,2 g"
Zawartość węglowodanów: 76 g
Wartość energetyczna kcal (energia): 17 %RWS
Zawartość białek (ogólnie): 15 %RWS
Zawartość soli (ogólnie): 1 %RWS
Zawartość węglowodanów (cukry): 0 %RWS
Zawartość węglowodanów (ogólnie): 29 %RWS
Ilość porcji w opakowaniu: 100 szt.
Zawartość błonnika (ogólnie): 0 %RWS