Ćwikła z chrzanem Rolnik to znana od wieków, lekko pikantna surówka, przyrządzona z gotowanych, polskich buraków ćwikłowych, utartych z dodatkiem aromatycznego chrzanu, octu, cukru i soli. Ćwikła gości zarówno na świątecznym, jak i codziennym stole, doskonale komponując się z różnymi rodzajami wędlin, pasztetami, rybami i jajkami. Jest obowiązkowym, warzywnym dodatkiem do mięs, zwłaszcza w potrawach kuchni polskiej.
Składniki: Buraki ćwikłowe (60%), chrzan (20%), woda, ocet spirytusowy, cukier, sól.
Rodzaj: Konserwowe, Przecier
Zawartość netto: 350 g
Pojemność: 370 ml
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 200 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Wartość odżywcza
Cukry: 8,3 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1
Wartość energetyczna kcal: 45 kcal
Wartość energetyczna kJ: 190 kJ
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość białek: 1,6 g
Zawartość soli: 0,5 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): <0,5
Zawartość węglowodanów: 8,4 g