Składniki: Najwyższa kategoria oliwy z oliwek, uzyskana bezpośrednio z oliwek i wyłącznie za pomocą środków mechanicznych.
Metoda tłoczenia: Na zimno
Pojemność: 1 l (dm?)
Rodzaj produktu: Oliwa extra vergine (extra virgin olive oil)
"Zastosowanie: Do gotowania, Do majonezów, Do pieczenia, Do sałatek, Do smażenia"
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Wartość odżywcza
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 ml
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia): 828 kcal
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia): 3404 kJ
Wielkość porcji: 100 ml
Zawartość białek w porcji (ogólnie): 0 g
Zawartość soli w porcji (ogólnie): 0 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe wielonienasycone) w zadeklarowanej jednostce (g): 9 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe jednonienasycone): 69 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone): 14 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe wielonienasycone): 9 g
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie): 92 g
Zawartość węglowodanów w porcji: 0 g
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry): 0 g
Witaminy i składniki mineralne
Witamina E: 15 mg/100ml