Sos duński Fanex to jeden z tych składników, który zawsze warto mieć w swojej kuchni. Dlaczego? Jego smak to kompozycja delikatnej nuty przyprawy curry, a także aromat świeżych warzyw, uzyskany za pomocą dodatku starannie wyselekcjonowanych przypraw. Wyjątkowy smak sosu duńskiego Remoulada z pewnością zachwyci Twoich członków rodziny, Ciebie oraz gości.
Sos duński Fanex ma kremową, puszystą konsystencję, nie spływa z kanapek oraz z sałatek, podkreślając ich smak i uzupełniając je o niecodzienną nutkę wyrazistego curry. Sprawdzi się również w formie zaskakującego składnika do mięsnych marynat, a także w połączeniu z oliwą, majonezem lub innymi przyprawami – jako samodzielnie skomponowany sos.
Składniki: woda, olej rzepakowy, cukier, warzywa suszone 4,5%, musztarda (woda, ocet spirytusowy, GORCZYCA, cukier, sól), ocet spirytusowy, sól, przyprawy (zawierają GORCZYCĘ), skrobia modyfikowana, białka MLEKA, regulator kwasowości (kwas mlekowy), substancje zagęszczające (guma guar, guma ksantanowa), substancje konserwujące (sorbinian potasu, benzoesan sodu), przeciwutleniacz (sól wapniowo-disodowa EDTA).
Typ: Płynny
Rodzaj sosu: Remoulade
Smak: Kapusta, Ogórkowy
Przeznaczenie: Do bezpośredniego spożycia, bez dodatkowego przetwarzania lub jako półprodukt. Nie może być spożywany przez osoby uczulone na obecne w składzie alergeny.
Zawartość netto: 400 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 160 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Tak
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Zawiera substancje konserwujące: Tak
Zawiera przeciwutleniacze: Tak
"Dodatki zawarte w produkcie (E-symbole): E412 Guma guar, E415 Guma ksantanowa, E202 Sorbinian potasu, E211 Benzoesan sodu, E385 Sól wapniowo -disodowa kwasu etylenodiaminotetraoctowego, E270 Kwas mlekowy"
"Funkcje dodatków obecnych w produkcie (zadeklarowanych jako dodatki lub numery E): Substancja zagęszczająca, Substancja konserwująca, Przeciwutleniacz, Regulator kwasowości"